Airco

RG-Technics, wij plaatsen verschillende soorten airco’s. Met zowel binnen als buiten units.

Als we echt mogen kiezen, raden wij de Innova 2.0 aan. Een monoblock  zonder buitenunit.

Een gezond huis, is een huis met voldoende zuurstof aanwezig. Men denkt vaak dat dit vanzelfsprekend is, maar niets is minder waar. De meeste moderne woningen zijn zo goed geïsoleerd dat dit vaak zelden het geval is. Terwijl oude huizen vaak net iets meer openingen hebben die zorgden voor een goede ventilatie en toevoer van verse lucht. Maar maak je alvast geen zorgen hierover. RG Technics staat klaar om je een handje te helpen met je eigen persoonlijk ventilatiesysteem.

Gezonde lucht is een eerste levensbehoefte

We ademen per dag ongeveer 20.000 keer in en uit waarbij we 12.000 (12 kubieke meter) liter lucht inademen. Helaas spenderen we onze tijd voor het grootste gedeelte niet in de natuur. Sterker nog, gemiddeld spenderen we 90% van de tijd binnenshuis waar de luchtkwaliteit het slechtst is!

Een kubieke meter lucht kan binnenshuis tot 20 miljoen partikels (stof, fijnstof, allergenen, bacteriën, pollen, schimmels, virussen, etc.) bevatten.  Dit is tot twintig keer zoveel als buitenshuis bij een kruispunt en tot tweehonderd keer zoveel als aan zee. De situatie verslechtert zelfs nog als in de winter de ruimten binnenshuis verwarmd worden waardoor de luchtvochtigheid sterk afneemt. Deze factoren hebben een sterke negatieve invloed op onze gezondheid.
Om een optimale situatie binnenshuis te creëren en de gezondheid te bevorderen zijn luchtreinigers en luchtbevochtigers zeer effectieve hulpmiddelen. De inzet van een luchtreiniger is effectief tegen partikelen, micro-organismen, vluchtige stoffen, onaangename geuren en allergenen, een goede luchtbevochtiger bevordert het functioneren van de belangrijkste luchtreiniger: uw eigen lichaam. Als droge lucht uw ogen, neus en slijmvliezen uitdroogt bent u gevoeliger voor vervuilingen in de lucht zoals bacteriën en virussen.

Luchtreiniging in de praktijk

Een effectieve luchtreiniging is meer dan alleen de vervuilingen uit de lucht filteren. Het geluidsniveau, de hoeveelheid gefilterde lucht (capaciteit per uur), bruikbaarheid en hanteerbaarheid zijn grote factoren in het al dan niet juist willen en kunnen gebruiken van een luchtreiniger. Het minimaliseren van bronnen van vervuiling, de juiste plaatsing van de luchtreiniger en de luchtvochtigheid in de ruimten zijn grote factoren in de effectiviteit van het inzetten van een luchtreiniger.

Gezondere lucht

De lucht die we iedere dag inademen bevat steeds meer schadelijke stoffen. (Fijn)stof, pollen, (tabak)rook, virussen, schimmels, bacteriën en allergenen leiden tot allergische reacties en aandoeningen aan de luchtwegen. De Amerikaanse Enviromental Protection Agency (EPA) classificeert luchtvervuiling binnenshuis als één van de 5 grootste omgevingsgevaren voor de volksgezondheid.

Het aantal personen dat lijdt aan een allergie is sterk gestegen met de stijging van het niveau van vervuiling in de lucht binnenshuis. Één op de drie personen lijdt tegenwoordig aan een allergie. Deze ontwikkelingen hebben ook een effect op de economie; meer dan 30% van het ziekteverzuim heeft als oorzaak klachten aan de luchtwegen.

Technieker nodig? Aarzel niet om ons te contacteren! Wij staan klaar om je verder te helpen.

Offerte? Bel ons!

+32 474 239 055

Tijdelijke
promotie: geniet nu van uw voordeel

Binnenkort meer info over onze promotie’s.

Onze referenties

Momenteel niets weer te geven.